Zaprawy do przetworów i drożdze winiarskie
Opakowanie | 100 g |
Skład | suszone drożdże S.cerevisiae |
Zastosowanie | do wypieku domowego chleba |
Opakowanie | 500 g |
Skład | suszone drożdże S.cerevisiae |
Zastosowanie | do wypieku domowego chleba |
Opakowanie | 28 g |
Skład | mieszanka ziół i przypraw ze słonecznikiem, siemieniem lnianym, czarnuszką, kminkiem |
Zastosowanie | do wzbogacenia smaku domowego chleba, wystarczy na 1 kg mąki |
Opakowanie | 30 g |
Skład | mieszanka ziół i przypraw z cebulą, czosnkiem, rozmarynem, bazylią, pomidorem |
Zastosowanie | do wzbogacenia smaku domowego chleba, wystarczy na 1 kg mąki |
Opakowanie | 5 g |
Skład | suszony enzym pozyskiwany z grzyba Rhizopus mehei |
Zastosowanie | do domowego wyrobu sera podpuszczkowego |
Opakowanie | 100 g |
Skład | suszony chlorek wapnia NaCl |
Zastosowanie | do domowego wyrobu sera podpuszczkowego |
Opakowanie | 36 g |
Skład | mieszanka ziół i przypraw |
Zastosowanie | do peklowania mięs, wystarczy na 10 kg mięsa |
Opakowanie | 36 g |
Skład | mieszanka ziół i przypraw |
Zastosowanie | do peklowania mięs, wystarczy na 10 kg mięsa |
Opakowanie | 38 g |
Skład | mieszanka ziół i przypraw |
Zastosowanie | do doprawienia domowej szynki, wystarczy na 5 kg szynki |
Opakowanie | 43 g |
Skład | mieszanka ziół i przypraw |
Zastosowanie | do doprawienia domowej kiełbasy krakowskiej, wystarczy na 5 kg |
Opakowanie | 17 g |
Skład | mieszanka ziół i przypraw |
Zastosowanie | do doprawienia domowej białej kiełbasy, wystarczy na 5 kg |
Opakowanie | 30 g |
Skład | mieszanka ziół i przypraw |
Zastosowanie | do doprawienia domowego pasztetu, wystarczy na 2 kg |
Opakowanie | 21 g |
Skład | mieszanka ziół i przypraw |
Zastosowanie | do doprawienia ryb, wystarczy na 1 kg |
Opakowanie | 24 g |
Skład | mieszanka ziół i przypraw |
Zastosowanie | do doprawienia ryb, wystarczy na 1 kg |
Opakowanie | 21 g |
Skład | mieszanka ziół i przypraw |
Zastosowanie | do doprawienia domowej kiełbasy wiejskiej, wystarczy na 4 kg |
Opakowanie | 20 g |
Skład | azotan potasu (E252) |
Zastosowanie | do peklowania mięs, wystarczy na 10 kg mięsa |
Opakowanie | 100 g |
Skład | azotan potasu (E252) |
Zastosowanie | do peklowania mięs, wystarczy na 50 kg mięsa |
Opakowanie | 20 ml |
Skład | płynne kultury drożdży winiarskich |
Zastosowanie | do produkcji 5 - 25 l domowego wina |
Przygotowywanie zaprawy jest jedną z tradycji w wielu domach. Lato obfituje w warzywa i owoce, które idealnie nadają się do przerobienia w słoiczkach i butelkach. Do tego jednak potrzebne są odpowiednie dodatki, na przykład zioła do przetworów. Umożliwiają one nie tylko poprawę smaku czy osiągnięcie balansu w znanych potrawach, ale również ich szybsze kiszenie, konserwowanie czy inne procesy. Niektóre dodatki, jak drożdże winiarskie, przydają się głównie do produkcji alkoholu.
Dla wszystkich osób, które jesienią zajmują winiarstwo i przetwory, przygotowaliśmy szeroki wybór dodatków. Ułatwiają one przygotowanie zaprawy w dowolnej formie. Dostępne są między innymi sznurki i akcesoria do produkcji domowych wędlin, jak i zioła do przetworów mięsnych, rybnych i warzywnych. Dodatkowo w asortymencie znaleźć można również różnorodne drożdże winiarskie, które można dopasować do rodzaju przygotowywanego trunku oraz jego podstawy. Wszystkie te produkty znacznie ułatwiają stworzenie smacznych przetworów na zimę.
Powiadom o dostępności